075-6227 300
Zonnelaan 2, 1561 ES Krommenie

Mensendieck krommenie

zorg voor bewegen

  1. /
  2. Mensendieck Krommenie

Mensendieck Krommenie

Naast het behandelen van patiënten, doen wij verscheidene andere werkzaamheden zoals: volgen van cursussen, begeleiden van stagiaires, deelname aan intercollegiale overleg.

praktijkruimte Mensendieck Krommenie

Ingeborg Gerritsen

Oefentherapeut  Mensendieck Infgeborg Gerritsen

Ingeborg is in 2002 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck en in 2016 heeft ze de Bachelor of Science behaald.

Vanaf 2008 heb ik een praktijk in Purmerend en sinds 2016 werk ik ook in Krommenie. Mijn kracht ligt in het behandelen van mensen met chronische klachten en slaapproblemen. 

Ik ben in Krommenie aanwezig op dinsdag en vrijdag. Telefonisch ben ik te bereiken op tel: 06-11355940

Ze is gespecialiseerd in chronische pijn, slaapproblematiek, artrose, bekkenklachten en 3-dimensionale behandeling van scoliose.

Sandra Huitenga

Sinds 1997 werk ik met veel plezier als Oefentherapeut Mensendieck. Naast mijn praktijk in Castricum nu ook in Krommenie, waar ik ook al een aantal jaren sportlessen geef. 

Het mooie van de oefentherapie vind ik de koppeling tussen lichaam en geest. Lichamelijke klachten behandelen wij altijd in relatie tot iemands leefstijl en omgeving, maar we kijken ook heel goed naar de houding of beweging zelf: waar wordt er overbelast? Ik merk dat mensen veel hebben aan de bewustwording hiervan. Ze leren beter te luisteren naar de signalen van hun lichaam en leren wat ze zelf kunnen doen aan hun klachten.

Naast de individuele oefentherapie heb ik veel ervaring opgedaan in de medisch fitness, balanstraining voor ouderen en de afgelopen jaren heb ik mij geschoold in de haptonomie, de slaapoefentherapie en behandeling van chronisch pijnpatiënten. 

Vorig jaar ben ik afgestudeerd als psychosomatisch therapeut, waardoor voor mij de cirkel rond is: ook mensen met somatisch onverklaarde klachten (SOLK) en stressgerelateerde klachten (oa burn-out, angst/paniek, rouw) kunnen bij mij terecht. In Castricum werk ik veel samen met de POH-ggz waarbij we elkaar goed aanvullen in de behandeling van deze patiëntencategorie.

In Krommenie ben ik aanwezig op de maandag, woensdagmiddag en donderdag. Telefonisch ben ik te bereiken op tel: 06-82009575

searchmap-markerphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram