075-6227 300
Zonnelaan 2, 1561 ES Krommenie

Mensendieck krommenie

zorg voor bewegen

  1. /
  2. Behandelvormen
  3. /
  4. Sykegrepe

Sykegrepe

Aagot Normann, de grondlegger van Oefentherapie Mensendieck in Noorwegen ontwikkelde de techniek Sykegrepe.  Deze techniek is geen op zichzelf staande behandelwijze, maar maakt deel uit van een Mensendieck behandeling.
Er worden manuele handgrepen gebruikt om de spieren op te tillen, los te schudden en eventueel te verlengen of strekken. Tevens worden er technieken gebruikt die gericht zijn op de gewrichten, door bijvoorbeeld de spieren om het gewricht te manipuleren, schudden of op te tillen.
De toepassing van Sykegrepe gebeurt meestal in een natuurlijk ritme: spanning, ontspanning en pauze. Dit komt overeen met een ontspannen ademritme.

Wanneer de oefeningen niet genoeg zijn om de klacht te verminderen of te verhelpen kan de oefentherapeut manueel nog iets bijstaan door Sykegrepe toe te passen.

Binnen de behandeling oefentherapie Mensendieck maakt Ingeborg gebruik van Sykegrepe.

Deze behandeling valt onder de reguliere oefentherapie en wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het aanvullende pakket.

searchmap-markerphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram